Zdrowotne właściwości gorczycy białej
Naturalne biopole człowieka
Wyroby z gorczycą białą wytwarzając silne pole biologiczne zbliżone do naturalnego biopola człowieka, wzmacnia i uzupełnia jego braki. Zmusza przez to organizm do zmian w jego metabolizmie przyczyniając się do produkcji zdrowych komórek. Dzięki temu jest istotnym elementem wspomagającym procesy leczenia. Prawidłowa polaryzacja jest ważna również przy elementarnych procesach zachodzących w naszym organizmie.
Po co i dlaczego stosować
Gorczyca biała wpływa na prawidłową gospodarkę hormonalną, poziom płynów ustrojowych, przez co możemy śmiało powiedzieć, że w znacznym stopniu usprawnia pracę naszych narządów: serca, płuc, wątroby, żołądka, nerek, trzustki, jelit itd.
Zauważono również, że jest pomocna w regulacji ciśnienia krwi, zmniejsza ryzyko powstawania miażdżycy oraz chorób serca.
Korzystanie z wyrobów wypełnionych ziarnami gorczycy białej usprawnia układ kostny, łagodzi bóle reumatyczne, zwyrodnieniowe i pourazowe. Działa kojąco, wycisza objawy nerwicowe, lęki, napięcia mięśni i nerwobóle.
Dzięki izolacyjnym właściwościom wyroby wypełnione nasionami gorczycy białej chronią przed szkodliwym działaniem żył i cieków wodnych.
Wypoczynek i dobry sen
Musimy pamiętać, że człowiek w trakcie snu wypoczywa. Aktywność układów obronnych jest ograniczona a działanie wszelkich czynników zewnętrznych przyjmuje bez walki.
Używając wyrobów wypełnionych nasionami gorczycy białej spowodujemy, że nasze ciało będzie wypoczywać, procesy chorobowe zostaną zahamowane a sen stanie się zdrowy i przyjemny.